Wokame (bezárt)

Szombaton (2018.03.03.) ismét a Wokame-ban kötöttünk ki, mint megszokott minőség ebben a csípős hidegben. Gondoltuk egy forró leves nem eshet rosszul, és ismét nem csalódtunk. Az egyik kedvenc levesező helyem, a ramen és a pho verhetetlen. A másik kedvenc a Funky Pho, egyetlen negatívuma a Mozsár utcai helynek, hogy bazi pici, amúgy hangulatos csak mindig izgulok, hogy lesz-e hely a gyerekméretű asztaloknál vagy bárszéken kell egyensúlyoznom :) 

Szóval Wokame: az étterembe belépve asztalok és egy látványkonyha tárul a szemünk elé, a félgalérián további vendégekkel. Erős plusz, hogy a látványkonyha ellenére semmiféle étel szag nincs a helyiségben, nem kell aggódni a ruhánkért vagy a hajunkért. A felszolgálók rettentően kedvesek, figyelmesek, erre se lehet panasz.

A pho leves: enyhén csípős jelzéssel szerepel az étlapon, ami mellé kísérőnek adnak egy fokhagymás-chilis halszószt, amit a levesbe öntve emelhetjük a csípősség fokozatát szerintem még fogyasztható szintre, de aki nincs oda a csípős dolgokért, az kísérő nélkül is elégedett lesz. Az arányok és az ízek tökéletesek, nincs túltolva tésztával a leves, szóval mindene remek. Előny, hogy van kis és nagy adag, én az előbbit választottam, mert még terveztem egy kis sushit kóstolni, így egyben az egész rendben volt.

Egy kis desszert becsúszott a páromnál, csokis tekercs kókusz fagyival, nem épp egy téli eledel, de a tekercsek melegen érkeztek, ez a választás mellett szólt :)

Aki a Király utca - Nagymező környékén jár, ne hagyja ki ezt a szép és finom helyet! :)