MONYO Tap House

A szombati vietnámi vacsora után gondoltuk beülünk valahova levezetésként, és a régi emlékek (meg a hely közelsége) miatt betértünk a MONYO-ba. Néhány éve jártunk itt utoljára, akkor egy kellemes kis kocsma képe tárult elénk, ami azóta csak az itallapban változott meg.

A berendezés kb. ugyanaz, kivéve, hogy az utcára "felállítottak" egy ponyvás plusz teraszt, ahol max. kabátban lehet megmaradni, a mennyezetre rögzített 2 db fűtőalkalmatosság kevés sajnos a pulóverben ücsörgéshez.

Az italok ára viszont megugrott, főleg, hogy csak helyi kézműves söröket csapolnak, egyszerű klasszikusokat (500 Ft/korsó áron) egyáltalán nem találni náluk. Az árakat figyelembe véve viszont kellemetlen azzal szembesülni, hogy pincér kiszolgálás nincs, csak annyiban, hogy a srácok (akik amúgy igazán kedvesek) leszedik az asztalról az üres poharakat. Tehát marad a pultnál rendelés és elszállítás, ami egy nagyobb baráti társaságnál egy kicsit nehézkes mind a fizetés, mind a rendelés asztalhoz vitele szempontjából. Részemről a pultnál rendelés/fizetés effektusa úgy él bennem, mint egy diákkocsma sajátossága, ami nem fér össze a 800-1200 Forintos sörárakkal.

Aki kézműves sör rajongó, annak nagyon ajánlott a hely, aki az egyszerű(bb) márkákat kedveli és nem a gourmet-ság, hanem a kocsma-élmény miatt tér be egy ilyen egységbe, annak majd ajánlok más helyet (ahol többféle sörkorcsolya is van kísérőnek).

Azt hiszem az emlékét megőrizzük, de többet nem jövünk ide vissza.

http://monyo.hu/kezmuvessorok