Hai Nam Bistro

Az ALLEE-val szemben az Október huszonharmadika utcán két pho-levesező hely is található egymás mellett.

Legutóbb, amikor a Hai Nam-mal próbálkoztunk (egy szombat délután), csúfos kudarcot szenvedtünk. Mint korábbi bejegyzésemben taglaltam, sajnos asztalfoglalás nincs, vagy kivárod a sort vagy átmész a szomszédos Pho36 nevezetű helyre, ami szintén minőségi pho-t készít, szóval nincs ok az aggódalomra, ha véletlenül nem találnánk szabad asztalt a Hai Nam-ban, nem maradunk pho nélkül :)

Én kivételesen Jókuti "Világevő" András gasztroblogger véleménye alapján tekeredtem nagyon rá a helyre, szóval muszáj volt legalább egyszer megkóstolnom az Őáltala dicsért pho-t.

Nem is csalódtam, tényleg szuper íze van a levesnek. Sajnos helyi összehasonlítási alapom nincs, még (!) sose jártam Vietnámban (de ami késik, nem múlik)! Nagyon guszta az extra hozzávalók tálalása, külön öröm, hogy az ecetes fokhagyma nem csípő, a szószok és a chili paprika külön tálkában kapott helyet, így tényleg mindenki a saját ízlése alapján tudja "feljavítani" a levesét. Az asztalon további Sriracha chili szósz áll rendelkezésre azoknak, az igazán erős élményre vágynak :)

Elsőre az hittem, sok lesz a tészta, de meg tudtam vele birkózni, kis étkűeknek pedig van kis adag is, bár a menün nincs feltüntetve, a pincér tőlem megkérdezte, szóval bátran kérjünk azt, ha a nagyot nem bírjuk, vagy mást is megkóstolnánk.

Bankkártyás fizetésre is van mód, ezt majd fogyasztás végén a pultnál kell intézni.

Szóval menjetek, kóstoljátok, de ha nem lenne épp szabad asztal a Hai Nam-ban, ne keseredjetek, a Pho36 is tökéletesen jó egy forró pho elfogyasztására :)