Pho 36 (Budapest)

Szombaton (2018.03.17.) ismét tervbe vettük, hogy pho leves kóstolóba megyünk. Elsősorban a Hai Nam Pho Bistro lett volna a cél, de sajnos nem fogadtak foglalást, és a helyszínen felgyűlt fogyasztók és várakozók száma alapján úgy döntöttünk, ezt a helyet most kihagyjuk, de (!) szerencsénkre nem kellett lemondani a vietnámi ízekről, mert rögtön a következő ajtó egy másik pho-s helyszínre nyílt, ahol volt hely is hetünknek, kényelmesen, összetolt asztalokkal. 

A kiszolgálásra nem lehet panasz, maximum, hogy a helyi hölgy nehezen beszélte a magyart, de az étlap sorszámai alapján mindenki tökéletesen le tudta adni a rendelését. Kis- és teljes adag itt is volt, ezt mindig kiemelem, mert jó, ha több mindent szeretne az ember kipróbálni.

A nyári tekercs nálam még mindig a Funky Pho-nél a kedvenc, ott kétféle szószból lehet választani, továbbá van csirkés, sertés, tofu "töltelék", itt "csak" mogyorószószt hoztak hozzá és rák volt a töltelék. Az asztalon persze volt szójaszós, halszósz, chili, ezekből ki tudtam egészíteni a tekercseket.

A pho leves finom, nem túl karakteres de élvezet enni, nincs benne túl sok tészta, de így is nagy adag (a kis adag), el lehet vele telítődni. Kísérőnek kaptunk hozzá fokhagymás-chili lét, csípős szószt (ajvárra hasonlít) és lime-szeletet. Tehát mindenki igény szerint ízesítheti levesét.

Alapvetően nekünk picit kiesik a XI. kerület, de előnyére szóljon a helynek, hogy nincs tömeg (ami nem azt jelenti, hogy rosszak lennének az ételek) és a fizetésnél senkitől nem fogadtak el borravalót (látszik, hogy nem magyar vendéglátósok)... :)